Vanliga frågor

privatpersoner

Beskriv uppdraget

Beskriv ditt projekt så detaljerat som möjligt för att öka chansen till att få bättre offerter.

Företag nära dig

Vi skickar ut din förfrågan till företag i ditt närområde som är lämpade för ditt uppdrag.

Ta in offerter

Intresserade företag kommer att höra av sig till dig angående prisförslag för ditt projekt.

Varför skapades Proffs.se?

Varje vecka använder 3,1 miljoner individer hitta.se för att bland annat hitta rätt hantverkare. Därför skapade vi Proffs.se, Sveriges grymmaste förmedlare inom hantverkartjänster.

Hur fungerar Proffs.se?

Du beskriver vad du behöver hjälp med (t.ex. måleri), sedan fixar vi resten tills du fått kontakt med ett företag som känns bra. Vi skickar din förfrågan till lokala leverantörer lämpade för just ditt uppdrag. Endast företag som åtar sig ditt uppdrag kommer att höra av sig – på så vis slipper du bli nedringd!

Kostar det något?

Nej, att skapa en offertförfrågan på proffs.se är en helt gratis tjänst från hitta.se.

Hur hanteras mina kontaktuppgifter?

Dina kontaktuppgifter blir endast synliga för företag som kan och vill hjälpa till med ditt uppdrag, och de publiceras såklart aldrig offentligt.

Hur lång tid tar det?

Förhoppningsvis hittar vi ett företag du gillar inom bara några timmar.

Har jag några skyldigheter att välja ett företag?

Nej, lyckas vi inte koppla ihop dig med något företag som känns bra så har du inga skyldigheter att välja något av företagen du kommer i kontakt med via proffs.se.

Får jag färdiga kostnadsförslag?

Vi kopplar ihop dig med företag som är intresserade av att hjälpa dig med ditt uppdrag. Ofta är det dock svårt för företagen att ge färdiga kostnadsförslag utan att komma ut och göra en bedömning på plats.

Vad ska jag tänka på när jag väljer företag?

Som alltid när man väljer hantverkare rekommenderar vi att du kollar upp företaget innan ni sätter igång. Kolla exempelvis referenser från tidigare kunder, att hantverkaren har F-skattebevis, inga obetalda skatter eller andra skulder hos kronofogden och att de har ansvarsförsäkring. Sen bör du alltid skriva ett skriftligt avtal med hantverkaren, där ni tydligt specificerar t.ex. omfattningen av arbetet samt datum då jobbet ska vara klart.

Hittar du inte svar på din fråga? Hör av dig till oss på kontakt@proffs.se.