En del av hitta.se

Trädfällare och arborister

Jämför offerter från trädfällare och arborister i ditt närområde. Beskriv ditt träduppdrag!

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagTrädfällning

Söker du en trädfällare som kan ta bort ett farligt träd – eller vill du bara få mer sol på tomten? Ta in offerter från arborister via oss på proffs.se. En trädfällare ser till att trädet tas ner på ett säkert sätt och om du önskar hjälp med bortforsling så ordnar de även det!

Tips: Offerter från trädfällare

Tänk på att de trädfällare och arborister som du tar in offerter från vill att uppdraget beskrivs i detalj.

  • Vad ska utföras av trädfällaren i detalj?
  • Vilka sorters träd gäller arbetet?
  • Hur stora är träden (ungefär)?
  • Hur många träd ska fällas?
  • Behöver du hjälp med bortforsling?

Oavsett om ditt arbete gäller en stor ek eller 10 björkar så är det alltid bra att boka in ett möte med trädfällaren så de ser vilka förutsättningar som gäller för ditt trädfällningsarbete.

Trädfällning pris

En hel del kan påverkar priset på trädfällning. Det är därför bra att jämföra offerter och boka in trädfällarna för ett möte där de ser hur svårt eller enkelt ditt trädfällningsuppdrag är.

I en större stad kan timpriset för trädfällning ligga runt 600 kronor i timmen innan RUT-avdrag, och i andra delar av landet kan priset vara lägre. Ytterligare kostnader tillkommer självfallet om du vill ha hjälp att forsla bort allt från ris till stora stockar.

Är ditt arbete avancerat? Är trädet känsligt placerat? Eller är det ett väldigt stort träd? Då bör alltid en utbildad trädfällare / arborist ta ner trädet för din och andras säkerhet.

RUT-avdrag för trädfällning

Trädfällning är berättigat för RUT-avdrag vilket gör att halva kostnaden för arbetet dras av på fakturan. RUT-avdraget gäller för beskärning, fällning och borttagande av träd och buskar.

Du kan även ha möjlighet till RUT-avdrag för röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning.

Många veta inte att avdraget även gäller för arbeten som rör kompostering och ihop samling av trädgårdsavfall inför bortforsling samt för återställande av marken. Mer information om hur mycket just du kan få i avdrag hittar du hos Skatteverket.

Populärt

Trädfällning är mycket populärt i lantliga kommuner runt större städer. Som i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i flera andra kommuner runt om i Sverige där det finns mycket skog.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.