En del av hitta.se

Hitta rätt kakel- och klinkersättare

Jämför offerter från kakel- och klinkersättare nära dig. Hjälp med kakelsättning? Beskriv byggprojektet!

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagLägga klinker

Är det dags att lägga klinker eller montera kakel? Då har du hittat rätt! Med oss på Proffs kommer du enkelt i kontakt med experter som lägger klinkers – rakt och rätt i din hall, ditt badrum eller i ditt kök. Många väljer att byta ut kakel över sin diskbänk när de ändå skickar in projektbeskrivningen, så ett tips är att byta det när du ändå är här!

Tips: Offerter inom kakel- och klinkersättning

Tänk på att de kakelsättare och klinkersättare som du vill få pris från vill veta de mått som gäller (ex. kvadratmeter) och att ditt uppdrag beskrivs i detalj.

  • Vad ska utföras av kakelsättaren i detalj? Behöver du hitta mer expertis?
  • Har du inhandlat kakel eller klinkers – eller ska byggfirman göra det?
  • Vill du att uppdraget ska vara slutfört ett önskat datum?
  • Vad har du för budget för ditt kakel- och klinkerprojekt?
  • Har du önskemål om antal års erfarenhet?

Kakel- och klinkersättaren kommer att ge dig en mer korrekt offert när du kan erbjuda företaget ett så detaljerat underlag som möjligt i din projektbeskrivning.

Klinkers hall

Det är många som vill sätta in ny klinkers i hallen, via oss hittar du proffs med rätt skärmaskiner som skär även större plattor, exempelvis 60 x 60 cm. Vid skärning av klinker duger nämligen inte vilken kakelskärare som helst. Proffsverktyg behövs i regel då klinker är betydligt hårdare än kakel.

Klinkerplattor är massiva och ofta gjorda av sten eller marmor, det betyder att ett proffs med erfarenhet och rätt verktyg kommer utföra arbetet betydligt snabbare än en glad amatör. Moderna val i hallen är olika typer av grå plattor där smuts från skor inte syns så tydligt. Riktiga sjöstensplattor eller imitation av sjösten passar bra i ett hus som ska ha en lantlig och modern känsla.

ROT-avdrag för kakelsättning och klinkersättning

Ska du lägga klinker eller montera kakel i huset eller lägenheten som du äger? Då har du rätt att få ROT-avdrag vid renoveringen. Du har möjligheten att få ROT-avdrag upp till maxtaket som är 50.000 kronor per myndig person och år – är ni två stycken i hushållet så kan avdragen bli totalt 100.000 kronor. För kakelsättning och klinkersättning får du ROT-avdrag på själva arbetskostnaden. Avdraget är på 30 procent, så har du ett större kakel- eller klinkeruppdrag så kan det bli många tusenlappar i avdrag vid renovering av din hall, ditt kök eller ditt badrum.

Populärt

Att montera nytt kakel och att lägga klinker i hallen, köket eller badrummet är mycket populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.