En del av hitta.se

Få hjälp med grundgjutning

Jämför offerter från grundgjutare nära dig. Dags att gjuta en ny grund? Beskriv ditt uppdrag!

Ange i kvadratmeter

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagGrundgjutning

Det är populärt bland våra användare att gjuta en grund till ett nytt hus eller som grund till ett attefallshus eller en utbyggnad. Önskar du hjälp med grundgjutning? Anlita då ett proffs via vår populära offerttjänst.

Tips: Offerter inom grundgjutning

Tänk på att de företag som arbetar med grundgjutning och som du tar in offerter från vill veta de förutsättningar som gäller. Vad finns på platsen idag? Lös jord? Eller finns det berg under? De mått som gäller för din grundgjutning behövs för att offerten ska bli så korrekt som möjligt.

  • Vilket betongarbete ska utföras av entreprenören? Önskar du att göra något själv?
  • Se till att boka in ett möte med de som är intresserade då de ser rätt förutsättningar på plats.
  • Ska uppdraget vara slutfört ett önskat datum?
  • Vilken budget har du för att gjuta din betongplatta?

Markentreprenören kommer att ge dig en bättre offert när du kan erbjuda dom ett så detaljerat underlag som möjligt i din projektbeskrivning. För att få ett slutgiltigt pris på kostnaden kring ditt betongarbete så krävs även ett möte på plats, om det inte gäller ett mindre arbete som att gjuta en skiva för ett kök eller liknande.

ROT-avdrag för betongplatta

Att gjuta en platta som ska användas som husgrund omfattas ibland av ROT-avdraget. Om plattan ska användas för en nyproduktion av ett hus så är tyvärr inte projektet berättigat för ROT-avdrag då det inte är en renovering eller om- och utbyggnad av ett befintligt hus.

Ska du bygga ut huset? Ja då har du rätt till ROT-avdrag för att gjuta din betongplatta om den är kopplad till det befintliga huset. ROT-avdraget gäller 30 procent av arbetskostnaden (och det gäller inte för materialet som används). Är du ägare av fastigheten eller sommarstugan så kan du vara få avdrag upp till maxtaket som är 50.000 kronor per år – med två ägare så är möjligheten till ROT-avdrag dubbelt så stor.

Populärt

Betongarbeten och att gjuta platta för grund är mycket populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.