En del av hitta.se

Få offerter: Garage och carport

Jämför offerter från duktiga byggföretag nära dig. Beskriv garagebygget eller carport-jobbet!

Ange i kvadratmeter

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagBygga garage

Vill du bygga ett garage? Då har du hittat rätt! Slipp skrapa is från vindrutan när kylan biter i. Har du din bil i ett garage hålls den fri från fukt samtidigt som du har en varmare bil på morgonen.

I ditt drömgarage får du även plats med allt som rör bilen och en hel del till. Verktyg, extra förvaring och kanske en extra frys kan med fördel installeras i ditt nya garage.

Tänk på att de byggföretag som bygger garage vill veta de mått som gäller för ditt garage och att du har enklare ritningar så de kan ta fram mer exakta byggritningar.

  • Ska du renovera ett existerande garage eller vill du bygga ett nytt?
  • Har du redan en byggsats i åtanke?
  • Är bygglov redan beviljat? Det krävs vid större garage över 25 kvm samt inom 4.5 meter från gata eller tomtgräns.
  • Ska uppdraget vara slutfört ett önskat datum?
  • Önskar du ett attefallsgarage längre bort än 4.5 meter från gata eller tomtgräns?
  • Är finansieringa> för ditt nya garage klar?

Vill du ha en standardstorlek på ditt garage så räcker det oftast med 25 kvadratmeter då både bilen och en hel del förvaring får plats. Om det passar på din tomt så går det bra att bygga garaget som ett attefallshus, men då behöver garaget ligga minst 4.5 meter innanför tomtgränsen.

Vill få plats med en åkgräsklippare eller andra större maskiner, kanske ha fler fordon i ditt garage – då är det bättre att söka bygglov och bygga större så allt får plats! Många väljer att bygga ett vedförråd mot en solig vägg på det nya garaget där veden kan torka innan den tas in i huset.

När du beskriver ditt garageprojekt, skriv gärna om du önskar ett isolerat eller oisolerat garage. Det mest populära alternativet är att ha ett garage där temperaturen kan ligga på 10 grader utan att elräkningen blir för dyr. Eller att bara hålla garaget frostfritt för både bilen och målarfärger – därför är det inte särskilt många idag som bygger helt oisolerade garage.

Till garaget så passar en luftvärmepump bra då den håller garaget varmt till en låg kostnad.

Garage och ROT-avdrag

Vill du bygga samman ditt nya garage med ditt hus? Då har du rätt till ROT-avdrag då garaget blir som en förlängning av bostadshuset. De flesta väljer däremot att bygga ett fristående garage, och ofta i nära anslutning till tomtgränsen, tänk på att du behöver ett godkännande från dina grannar samt bygglov innan du sätter igång.

Attefallsgarage

Vill du bygga ett attefallsgarage? Som vi tidigare nämnt så krävs det att du bygger attefallsgaraget minst 4.5 meter från din tomtgräns eller från vägen. Om du önskar att bygga ditt garage närmare tomtgränsen mot din granne så räknas ditt projekt som en bygglovspliktig byggnad och du behöver då få ett godkännande från din granne. Tänk på att när du väl byggt ditt attefallsgarage så minskar byggrätten för din fastighet.

Att bygga ett attefallsgarage inom 4.5 meter från gatan är inget vi skulle rekommendera då ett garage helst ska ha 6 meter framför byggnaden för att kunna parkera bilen – om du inte vill köra in den i garaget varenda dag. Inom 6 meter kan du röra dig runt bilen och även öppna garageporten utan problem. Det kan även se lite konstigt ut om bilen står för nära både garaget och gatan. I vissa fall så kan naturens form på fastigheten göra att andra lösningar krävs.

Garage med carport

Önskar du att bygga ett garage med carport? Perfekt! En carport skyddar din bil mot snö – så att du slipper borsta av bilen under snöiga dagar på vintern. I skydd under taket så får du mindre snö runt om bilen, så att det blir enklare att köra iväg på morgonen.

Nästan alla som bygger ett garage med carport installerar eluttag i närheten av den parkerade bilens motorhuv så att en kupévärmare kan installeras. I garagedelen så förvaras ofta cyklar, gräsklippare, verktyg och annat som ska förvaras inomhus.

Populärt

Att bygga garage och carport är mycket populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.