En del av hitta.se

Hitta rätt betongföretag

Jämför offerter från betongföretag i ditt närområde. Vill du anlita ett betongproffs? Beskriv projektet!

Beskriv gärna längd x bredd x höjd

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagGjuta platta

Det populäraste att gjuta hos våra användare är att gjuta en platta, oftast som grund till ett nytt hus eller som grund till ett attefallshus. Önskar du hjälp att gjuta en betongplatta? Anlita då ett proffs via vår smarta offerttjänst.

Tips: Offerter inom betongarbete

Tänk på att de betongföretag som du begär in offerter från vill veta de förutsättningar som gäller på platsen. Vad finns där idag? En gammal åker? Eller finns det berg under jorden? De mått som gäller för ditt betongarbete behövs också för att offerten ska bli så korrekt som möjligt.

  • Vilket betongarbete ska utföras av entreprenören? Vill du göra vissa delar av arbetet själv?
  • Se till att boka in ett möte med de som är intresserade då de ser rätt förutsättningar på plats.
  • Ska uppdraget vara slutfört ett önskat datum?
  • Vilken budget har du för att gjuta din betongplatta?

Markentreprenören kommer att ge dig en bättre offert när du kan erbjuda dom ett så detaljerat underlag som möjligt i din projektbeskrivning. För att få ett slutgiltigt pris på kostnaden kring ditt betongarbete så krävs ett möte på plats, om det inte gäller ett mindre arbete som att gjuta en skiva för ett kök eller liknande.

ROT-avdrag för betongplatta

Att gjuta en platta som ska användas som husgrund omfattas ibland av ROT-avdraget. Om plattan ska användas för en nyproduktion av ett hus så är tyvärr inte projektet berättigat för ROT-avdrag då det inte är en renovering eller om- och utbyggnad av ett befintligt hus.

Ska du bygga ut huset? Ja då har du rätt till ROT-avdrag för att gjuta din betongplatta om den är kopplad till det befintliga huset. ROT-avdraget gäller 30 procent av arbetskostnaden (och det gäller inte för materialet som används). Är du ägare av fastigheten eller sommarstugan så kan du vara få avdrag upp till maxtaket som är 50.000 kronor per år – med två ägare så är möjligheten till ROT-avdrag dubbelt så stor.

Populärt

Betongarbeten och att gjuta platta för grund är mycket populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.