En del av hitta.se

Hitta rätt takläggare

Jämför offerter från takläggare i ditt närområde. Önskar du hjälp med takläggning? Beskriv ditt uppdrag!

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagTakläggare

Behöver du hjälp med att byta ut och renovera ditt tak? Då har du hittat rätt! Via oss får du hjälp från proffs som lägger allt från plåttak till shingeltak och tegeltak. En takläggare kan även hjälpa dig att monterar hängrännor och nya stuprör. Beskriv ditt uppdrag för att få fram en kostnad för att byta tak!

Tips: Lägga om tak

Tänk på att de takfirmor som du begär in offerter från vill veta de mått som gäller (ex. kvadratmeter) och att uppdraget beskrivs i detalj.

  • Vad ska utföras av takfirman i detalj? Behöver du hitta mer expertis än en takläggare?
  • Har du inhandlat byggmaterial eller ska takfirman göra det?
  • Vilket typ av tak önskas? Plåttak, tegeltak, falsat plåttak?
  • Ska uppdraget vara slutfört ett önskat datum?
  • Vilken budget har du för din takrenovering?
  • Har du önskemål om antal års erfarenhet?

Takläggaren kommer att ge dig en bättre offert när du kan erbjuda dom ett så detaljerat underlag som möjligt i din projektbeskrivning.

Tak Stockholm

I Stockholm är det mycket populärt att renovera tak. I regel brukar de flesta lägga ny tjärpapp under sitt plåt- eller tegeltak när det är dags att byta ut det gamla.

Plåttak håller väldigt länge, så om taket endast ser lite slitet ut så kan det vara en bra idé att måla om taket med ny färg – en takläggare eller en målare kan då hjälpa dig att måla om plåttaket.

Vill du byta ut ditt tak i Stockholm till ett vackert falsat plåttak så krävs ingen takpapp då falsen är så pass tät att plåttaket kan ligga direkt mot takspånten. Ett falsat plåttak är dyrare att köpa men slutresultatet är mycket vackert. En plåtslagare – eller någon med god plåterfarenhet – behövs då för att lägga plåten på bästa sätt.

ROT-avdrag för takläggning

Är ditt hus äldre än fem år och i din ägo så har du rätt till ROT-avdrag för att lägga nytt tak.

Takfirman justerar då fakturan (om du är berättigad till ROT-avdrag) och 30 procents avdrag ges på arbetskostnaden. ROT-avdraget gäller upp till maxtaket 50.000 kronor per person och år. Så är ni två som äger bostaden eller sommarstugan så kan ni ha rätt till ROT-avdrag upp till 100.000 kronor.

Populärt

Att lägga om taket är mycket populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.