En del av hitta.se

Hitta rätt fasadrenoverare

Jämför offerter från byggföretag med fokus på fasad i ditt närområde. Hjälp med fasadrenovering? Beskriv ditt uppdrag!

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagFasadrenovering

Ska du renovera fasaden? Om din befintliga fasad är i gott skick räcker det ofta med en enklare renovering som kan bestå av tvätt, lagning av skador och ommålning. Behöver den gamla fasaden ersättas av en ny blir renoveringen mer omfattande, då behöver man knacka eller bila ner den befintliga fasaden.

Tips: Offerter inom fasadrenovering

Hur ser behovet ut för just din fasadrenovering? Ofta är det en byggfirma som hjälper dig med fasadrenoveringen då fasaden kan behöva muras och putsas.

Önskar du att tilläggsisolera ditt hus blir priset självfallet högre men ska du endast måla om din fasad så blir priset lägre.

  • Hur ser din fasad ut idag? Vad behöver byggföretaget göra?
  • Har du inhandlat färg, puts eller murbruk eller ska byggfirman ordna det?
  • Vill du ha klart din fasadrenovering ett visst datum?
  • Hur stor är din budget och är finansieringa> klar?
  • Har du önskemål om antal års erfarenhet?
  • Hur många kvadratmeter ska renoveras?

Byggfirman som kan göra din fasad “som ny” kommer att ge dig en bättre prisbild om du beskriver ditt projekt så detaljerat som möjligt. Ett möte på plats är alltid att rekommendera då de ser vilka möjligheter som finns för din fasadrenovering.

Enstegstätad fasad

Önskar du att enstegstäta din fasad? En enstegstätad fasad är en fasad där puts lagts på cellplast. Detta görs för att tilläggsisolera en tegelbyggnad. Vid putsning på cellplast så är det viktigt att en luft- och dräneringsspalt finns – om det inte utförs korrekt finns det risk för uppkomst av mögel vilket leder till skador på ditt hus. Att enstegstäta fasaden är en teknik som har utvecklats i Tyskland för att tilläggsisolera murade hus.

Fasadplåt

Vill du klä eller renovera din fasad med fasadplåt? En fasadplåt skyddar din fasad och plåten kan även användas som ett alternativ om man vill ha en fasadyta som är lätt att underhålla samt att plåten håller länge, och då blir det ett smart alternativ rent ekonomiskt. Fasadplåt monteras snabbt och att rengöra en fasad med fasadplåt är enkelt då smuts har svårt att fastna på fasaden.

Letar du efter en slitstark fasad och tror att just fasadplåt kan bli snyggt på din byggnad? Ta gärna in offerter från fasadrenoverare nära dig.

ROT-avdrag för fasadrenovering

Gäller din fasadrenovering en renovering av ett befintligt hus som du äger så är din fasadrenovering berättigad till ROT-avdrag. Maxbeloppet är 50 000 kronor per ägare av bostaden eller sommarstugan, och avdraget förnyas varje år. Är ni två ägare av fastigheten så kan ni få dubbelt så mycket i avdrag.

Bostadsrättsförening och fasadrenovering

Har ni en BRF, bostadsrättsförening, och vill renovera fasaden? Hos oss kan du vara säker på att slippa bli nedringd då du i lugn och ro kan begära in offerter från ett företag åt gången. Många av våra byggföretag arbetar idag åt bostadsrättsföreningar och vet vad som krävs för att göra jobbet både bra och till ett konkurrenskraftigt pris.

Fasadrenovering Stockholm

Att renovera fasaden är populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.