Hitta rätt asfalterare

Jämför offerter från asfalteringsföretag i ditt närområde. Hjälp med asfalteringen? Beskriv ditt asfaltsjobb!

Ange i kvadratmeter

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagAsfaltering

De flesta väljer att anlita en markentreprenör för asfalteringsarbeten vid byggen av vägar och uppfarter där ägaren vill ha så lite underhåll av ytan som möjligt. En asfaltering ser till att ogräs hålls borta och att du får ett vackert och jämnt underlag. Har du tyngre fordon parkerade på en industritomt (eller hemma) så ser en asfalterad yta till att hålla marken jämn längre och du slipper väggropar som behöver fyllas igen eller som riskerar att slita på dina fordon i onödan.

Vid asfaltering så krävs ofta schakt av rätt underlag så att även marken under asfalten är stabil. Annars riskerar asfalten att spricka där underlaget rört på sig.

Tips: Offerter inom asfaltering

Tänk på att de asfaltsläggare som du tar in offerter från önskar detaljerad information kring din asfaltering. Här nedan är några bra frågor som de ofta önskar svar på:

  • Vad ska asfalteringsföretaget utföra? Behövs ett möte på plats?
  • Behöver du gräva, flytta jord eller grus? Hur många kvadratmeter ska asfalteras?
  • Ska asfalteringsuppdraget vara slutfört ett särskilt datum?
  • Vilken budget har du för asfalteringen?
  • Kommer de enkelt fram med alla fordon?
  • För vilket typ av asfaltsprojekt (ex. uppfart eller väg) önskar du pris för?

Asfalteringsföretagen ger dig alltid bättre offerter om projektbeskrivningen är tydlig och fylld med bra information. Ett tips är att boka in ett möte för att priset för din asfaltering ska bli korrekt. När företaget besöker platsen ser de tydligt vad som krävs för att ditt asfaltsprojekt ska bli verklighet.

ROT-avdrag för asfaltering?

Det är endast arbeten i direkt anslutning till ditt hus som ger rätt till ROT-avdrag. Därför kan du inte ansöka om ROT-avdrag för klassiska asfalteringsuppdrag. Du kan däremot få ROT-avdrag för arbeten i anslutning till huset, som en dränering av en husgrund eller vid anläggning av ett enskilt avlopp. För att få rätt till ROT-avdrag så ska du äga din bostad eller sommarstuga. Du kan maximalt få avdrag för 50.000 kronor per år för 30% av arbetskostnaden, avdraget gäller inte för de materialinköp som krävs

Populärt för väg och uppfart

Asfaltering är populärt där det byggs mycket vägar och nya uppfarter. Som i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men asfalteringsarbeten är även populärt i flera andra kommuner runt om i Sverige.

Fakta om asfaltsläggare

Ett asfalteringsarbete är ofta ett större projekt som kräver specialistkunskap från asfaltsläggare som vet hur olika typer av underlag bär – innan själva asfalteringen görs. De som utför asfalteringsuppdraget är i regel även experter på schaktning. Att både frakta och att utföra en asfaltering kräver olika typer av maskiner för att både hålla asfalten varm och att sprida ut den innan den plattas till.

Asfaltering pris

Söker du efter en expert kan du beskriva ditt projekt här på proffs.se och berätta mer vad som ska asfalteras. Entreprenörer ger dig expertis och bra kontakter inom inköp av exempelvis grus, makadam och sand. Entreprenören kan ofta ge dig bättre priser på material än om du skulle köpt det själv, ett tips är att fråga om du kan ta del av en del av företagets rabatter.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.