En del av hitta.se

Altan och uterum

Jämför offerter från altan- och uterumsexperter i ditt närområde. Beskriv ditt projekt!

Ange i kvadratmeter

En bra och tydlig beskrivning ökar möjligheten till bra svar

En budget hjälper oss att hitta rätt företagBygga altan

Vill du bygga en altan? Då har du hittat rätt. Via oss hittar du rätt hantverkare för ditt altanbygge. Oavsett om du önskar hjälp med att skruva trall, bygga ut altanen eller att om du vill bygga ett altantak.

Det är många byggföretag som har lång erfarenhet kring hur en stabil altan med ett snyggt altanräcke ska byggas. De kan även bygga ut en befintlig altan, ta fram en bra ritning för en pergola, slipa din altan, eller bygga en ny del där ett plåttak eller plasttak ordnas över en yta på din altan – perfekt när det är regnigt på sommaren!

Uterum

Önskar du bygga ett uterum? Ta in offerter från byggfirmor nära dig. Många byggfirmor har bra kunskap om vilka leverantörer som erbjuder de mest prisvärda och kvalitativa uterumslösningarna – optimerade för de förutsättningar som finns just hos dig.

Många önskar att installera skjutdörrar för deras uterum så att det är enkelt att få in frisk luft under varmare dagar. Beskriv exakt hur du tänkt och bjud gärna in byggföretaget för ett besök på plats.

Tips: Offerter inom altan och uterum

Tänk på att de som ska bygga din altan eller ditt uterum önskar att få bra information, vilka mått som gäller och att du beskriver uppdraget i detalj.

  • Om du ska bygga altan? Hur stor önskar du att den ska vara?
  • Har du inhandlat virke eller ditt uterum – eller ska byggfirman göra det?
  • Ska uppdraget vara slutfört ett önskat datum?
  • Vilken budget har du för din byggprojekt?

Byggföretaget kommer att ge dig en bättre offert när du har med ett så detaljerat underlag som möjligt i din projektbeskrivning.

Bygga altan kostnad

Är det dags att bygga en ny altan? Låt ett proffs ta hand om ditt projekt så att allt blir utfört korrekt. Nästan alla byggföretag är bra på att bygga altaner, så är ditt altanbygge intressant nog kan du hitta en byggfirma som ger dig ett fantastiskt slutresultat till en vettig kostnad. Önskar du bygga altanräcke? Eller att bygga en pergola? Eller kanske vill du bygga ett altantak – ja då blir kostnaden för ditt byggprojekt såklart högre. För att få så bra offerter som möjligt är det bra om du kan beskriva dina önskemål så detaljerat som möjligt. Lägre pris för en “ny altan” blir det om du kan tänka dig att slipa och behandla den altan du har idag.

ROT-avdrag för altan och uterum

Eftersom både altaner och uterum kan byggas i anslutning till ditt ägda hus så är arbetet berättigad till ROT-avdrag, men endast om du bygger ihop altanen och uterummet med huset. Du kan vara berättigad till ROT-avdrag upp till 50.000 kronor per år, och i en familj med två vuxna så kan totalen bli 100.000 kronor per år – med avdrag på 30 procent av arbetskostnaden.

Populärt

Bygga altan och uterum är mycket populärt i storstadsområden som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Men även i de flesta andra kommuner runt om i Sverige.


Rätt företag

Hos oss är alla redan med, och det gör att du har större chans att hitta rätt företag!

Rikstäckande

Vi är starkast i större städer men täcker hela vårt avlånga land med anslutna företag.

Jämför offerter

Jämför företagens prisförslag i lugn och ro. Så att du är säker på att du gjort ett bra val.